søndag 25. november 2012

Julekalender

Jeg prøver å være en god mor, og enhver god mor lager julekalender til barna sine. Sånn er det bare, harde fakta! Men det skal jo bare være små nusselige og ikke dyre ting. Men det er vanskelig å finne kalendergaver til gutter. Noen som har tips?

 
Jeg husker en venninne av meg som fikk alt mulig i kalenderen, morsomme sokker og hårstrikk, noen ganger fikk hun film og andre ganger binders. Hver pakke var spesielt pakket inn, med sløyfer og morsomt papir. Åhhh som jeg misunnet henne.

Missforstå meg rett, jeg hadde også en god mor. Som også lagde kalender. Til meg.

1 Desember, jeg er så spent. kaster teppe på gulvet og løper inn i stua. Der sitter min mor allerede våken. Hun er alltid våken. Hun drikker kaffen sin. Og hun strikker. Det er helt mørkt både inne og ute. Bare adventstjerna lyser i vinduet bak henne. Jeg greier ikke å holde tilbake det spente lure smilet mitt, lister meg bort til veggseksjonen, ser bak bilder, i skuffene og klatrer opp for å se på øverste hylle. Da lurer min mor på hva jeg holder på med. Jeg bare smiler lurt tilbake og fortsetter søket mitt. Hun har gjemt den første kalenderpakken skikkelig godt denne gangen. Men skolen skal rekkes og jeg innser at jeg må be om tips. "Ka du meine, tips?" sier min mor og ser litt irritert på meg. "Kkkaleendergaven..?". -"Å helsikka det har eg glømt!" -"åh okey."
Når jeg går til skolen føler jeg meg litt små teit som trodde at noen skulle gidde å lage kalender til meg. Jeg funderer også på hva de andre sikkert har fått... Og på hva jeg skal finne på at jeg har fått.

2 Desember, og skuffelsen fra i går sitter litt i kroppen enda. Men min mor forsikret meg om at hun skulle huske det i dag. Så jeg ser meg litt rundt i stua. Og den er ikke særlig godt gjemt i dag. En rød nissepose med tallet 9 (?) står ved min brors konfirmasjonsbilde. Jeg blir lettet, og åpner posen som er kald. Og rund. Jeg blir en smule skuffet over å finne en mandarin i posen. Men det viser jeg ikke. Min mor strikker. Det er viktig å telle når man strikker.

Så når min sønn ser litt oppgitt på meg etter å åpnet kalenderen og får viskelær for 12 gang, tenker jeg at til neste år skal du få mandariner...

Veronica Useriøs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar