søndag 8. april 2012

Påskekrim 2012

Så er den her igjen, høytiden som handler om ski, egg og hytter. Handlehysteriets grådighet, gotterifråtsing, dorskhet, festing. Minner mer om de 7 dødssyndene enn en kristen høytid..

Men la oss ikke henge oss opp i det, som famileunderholdning og et alternativ til påskeeggdekorering har familien Mortensen laget en egen Påskekrim. 
Dette går under kategorien familieunderholdning, og bør heller brukes som inspirasjon for dere andre.


GOD PÅSKE!!
NISTEMYSTERIET!
Da var den etterlengtet påskeferien endelig i gang for den perfekte lille familien, i den perfekte lille leiligheten i den perfekte flotte og kulturelle byen i en aldeles perfekt verden.

Nemo hadde tatt seg fri fra sfo, og tyvstartet påsken med å overraske foreldrene med perfekte og nybakte rundstykker, som de kan ha med seg på sin årlige perfekte påskeskitur.
Nemo’s perfekte mor Verissa, kommer først hjem til den fantastiske overraskelsen.

Så kommer hennes perfekte ektemann og Nemo’s stepappa Renerick hjem og han blir  nesten like forferdet. Renerick har over en årrekke vært en lukte entusiast og har trent opp luktesansen sin til å lukte nybakte rundstykker på mils avstand, så han kjørte på rødt lys de siste lyskryssene for og komme fortere hjem. Og det var en liten anelse skuffelse i øynene hans da han skjønte det var nistemat for den årlige perfekte påskeskituren.

Da var det bare å komme seg på tur, og alle tre begynte å pakke.

Renerick gikk ned i kjellerboden for å hente frem skiene, der møter han vaktmester Hammer.
Han skulle også på tur i villmarken sammen med nymfeparakitten hans Sofie.
Hun gikk ikke på sfo og hadde vanskeligheter med baking, hun hadde altså ikke overrasket ham med rundstykker da han kom hjem. Men de skulle ta med Honningkorn.

I den perfekte lille familiens sekk var det ikke honningkorn. Men 3 appelsiner, tre sjokolader,3rett i koppen, 3 rundstykker Og årets sfo-produserte påskekylling.
Fru Hansen over gangen ønsket oss god tur og håpet vi ble lenge borte.
Turen starter og sola skinner.
Men bare etter noen hundre meter i løypa møter vi Therese Johaug, Hun hoier og peiver med armene for å få oppmerksommhet. Men den lille familien prøver fortvilt å overse henne, hun har i lengre tid prøvd å komme i kontakt med Verissa for å få noen tips i staking, Verissa har nemlig flere uofesielle verdensrekorder innen staking.
Hun gir omsider opp, så da kan turen fortsette.

Etter langt om lenge kommer de til ødemarken, og den årlige tradisjonen starter, nemlig å pynte plassen med påskeegg.
Det blir veldig koselig og familien er klar for nistemat.
Alt virker tilsynelatende perfekt da utpakkingen startet...
Men Nemo var den første til å konstatere at her har det hendt noe kriminelt! Og det ble fullstendig tydelig da de fikk se den triste sannheten. Noen hadde rappet 2 1/2 rundstykke!!!

Det var kaos i noen minutter og beskyldninger fløy igjennom luften som misiler.

Pluttselig oppdaget Verissa at Renerick pluttselig var borte. Bare hatten hans lå igjen.
Nå skjønner jeg ingenting sa Verissa, først så blir de perfekte rundstykkene stålet og nå forsvinner den perfekte mannen min også!

Slapp av sa Nemo, jeg hvet hvem som har tatt rundstykkene og hvor Renerich har tatt veien!


......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar